''Сърца за разбиване'' на Али Новак - Ревю.

Издателство: Ибис
Автор: Али Новак
Страници: 277
Оценка в Goodreads: 4,5/5 

Анотация:
След като сестра и се разболява, Стела Самюълс мисли единствено как да я разсее от мрачните и мисли. Животът  и до такава степен се върти около Кара, че тя се отказва да учи в университет, за да бъде до нея. Стела би направила всичко за сестра си – дори да чака на опашка за автограф от ‘’Хартбрейкърс’’. И то цели четири часа. Е, поне среща хубаво момче с прекрасни сини очи, докато си купува кафе. Жалко, че няма да го види отново.
Само че животът и внезапно се превръща в истинска сладникава любовна песен. Защото момчето от кафенето е Оливър Пери – водещият вокалист на ‘’Хартбрейкърс’’. И макар че тя нарича музиката му боклук, Оливър и дава телефонния си номер и дори цитира реплики от любимия и филм. О, Господи, какво става с живота и?

Но как би могла Стела да бъде с Оливър – да се среща с него, да се смее с него и да лудуват с останалите от групата – когато сестра и е болна от рак и може би умира?

Здравейте! Днес ще ви говоря за ‘’Сърца за разбиване’’ от Али Новак. Тази книга наистина ми разби сърчицето! Една лека, приятна и същевременно невероятна книга, научаваща те на някои неща от животa. Хареса ми и не ме остави да спя, защото наистина е много добра. Имах нужда от разнообразие и тази книга ми го донесе и то двойна доза, като кафе от Starbucks. :)  Книгата е перфектна за лятно четене, да се отпуснете с нея и да се потопите в една сладка романтика.
Сюжетът, чувствах, че за мен ще е като нещо, което не трябва да се взима прекалено на сериозно. Това е просто една романтика, като останалите? Е, може да е така, но ви грабва по изключителен начин. Другото, което ми хареса в сюжетът на книгата е трогателният семеен аспект, едновременно примесен със светлина и чувства към сестрата на Стела. Кара има рак и сестра и би направила всичко за нея, дори отлагане на бъдещите си планове, за да остане с нея. Това е нещо, което не виждаме много често и техните близки отношения са толкова сладки. Дрю, брат им също допринася за цялата тази картинка. Целият сюжет беше трогателен, но същевременно примесен със забавно и наистина приятно увлечение към книгата!
Героите също ми харесаха наистина много. Много повече, от колкото си мислих, че ще ми харесат. Главната героиня Стела навлезе като един изтъркан характер, но аз все още я харесвам като персонаж. Тя не е перфектна, но пък за разлика от това е супер забавен герой, чиято перспектива е страхотна за четене, да не говорим че е доста симпатична и остроумна!  Страхотно беше да наблюдавам как се развива като характер с тази нейната несигурност. Хареса ми също и привързаността и към фотографията и това, как поставя семейството си на първо място.
Нека преминем към другия главен герой – Оливър Пери. Той беше едно типично ‘’лошо момче’’ по което всички си падат. Същевременно и се оказва член на една много известна група. Хобито му е готвенето, което беше изключително приятно да се наблюдава толкова често в книгата. Характерът му ми допадна, макар че в един момент исках да му забия един шамар, пак си го харесах. Той е сладък и закачките между него и Стела са толкова сладки. Останалите момчета от групата също бяха едни доста интересни персонажи. Не бяха от един и същи тип, всеки се различаваше с по нещо. Всички на моменти се държаха толкова детински, но това правеше историята по-забавна. Алек беше сериозният член от групата, Джей Джей беше шегаджията, а Зандър беше маниак по здравословното хранене и така не успях да го опозная като отделен персонаж.
Определено ви препоръчвам книгата, ако си търсите съвременна романтика. Това беше наистина една добра книга, обичах всички герои, а главните герои преминават през едно голямо развитие. Сигурна съм, че ще се оприличите поне в един от героите, всяка следваща страница ще ви кара да искате още и още, ще става все по-трудно оставянето и, накрая ще я изгълтате като мен на един дъх.

Благодаря на издателство Ибис, за предоставената възможност!

-Мари.

You May Also Like

0 коментара